poniedziałek, 21 stycznia 2013

Sałatka z krewetek, awokado, grejpfruta i rukwi wodnej

Dzisiaj propozycja na szybką ale ciekawą sałatkę. Czas jej wykonania jest minimalny, a smak bardzo ciekawy. Idealna na szybki, orzeźwiający lunch lub lekką kolacje

Sałatka z krewetek, awokado, grejpfruta i rukwi wodnej
2 porcje

Składniki:
14 ugotowanych i obranych krewetek
1 awokado (obrane)
1 gejpfrut
3 garście rukwi wodnej
50g pekanów bądź orzechów brazylijskich
Dressing:
sok z 3 limonek
garść świeżo posiekanej kolendry
1 chili drobno posiekane
1 łyżka miodu
1 łyżka sosu rybnego

Przygotowanie:
Kroimy awokado. Dokładnie obieramy grejpfruta i kroimy w cząstki. Wkładamy wszystkie składniki do dużej miski. W małej miseczce łączymy wszystkie składniki dressingu. Dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy.
































SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. Bardzo ładnie to wygląda :) Ale proszę o wstawienie bannerka akcji walentynkowej, takie są zasady uczestnictwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ze zdjęć wynika, że do przygotowania sałatki nie użyto rukwi wodnej, tylko roszponki, ale zapewne obie kombinacje świetnie się sprawdzą.

    OdpowiedzUsuń