Sałatka z krewetek, awokado, grejpfruta i rukwi wodnej
2 porcje
Składniki:
14 ugotowanych i obranych krewetek
1 awokado (obrane)
1 gejpfrut
3 garście rukwi wodnej
50g pekanów bądź orzechów brazylijskich
Dressing:
sok z 3 limonek
garść świeżo posiekanej kolendry
1 chili drobno posiekane
1 łyżka miodu
1 łyżka sosu rybnego
Przygotowanie:
Kroimy awokado. Dokładnie obieramy grejpfruta i kroimy w cząstki. Wkładamy wszystkie składniki do dużej miski. W małej miseczce łączymy wszystkie składniki dressingu. Dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy.
SMACZNEGO!
kapitalna kompozycja smakow i witamin
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie to wygląda :) Ale proszę o wstawienie bannerka akcji walentynkowej, takie są zasady uczestnictwa :)
OdpowiedzUsuńZe zdjęć wynika, że do przygotowania sałatki nie użyto rukwi wodnej, tylko roszponki, ale zapewne obie kombinacje świetnie się sprawdzą.
OdpowiedzUsuń