Burrito
porcja dla 4 osób
Składniki:
4 tortille
1 duża, czerwona papryka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
pół zmielonej piersi kurczaka lub indyka
puszka czerwonej fasoli (odsączonej z zalewy)
5 łyżek przecieru pomidorowego
szczypta ostrej papryki
szyczpta pieprzu cayenne
szczypta soli
garść posiekanej pietruszki
porcja dla 4 osób
Składniki:
4 tortille
1 duża, czerwona papryka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
pół zmielonej piersi kurczaka lub indyka
puszka czerwonej fasoli (odsączonej z zalewy)
5 łyżek przecieru pomidorowego
szczypta ostrej papryki
szyczpta pieprzu cayenne
szczypta soli
garść posiekanej pietruszki
Przygotowanie:
Pokroić paprykę, cebulę i czosnek w kostkę.
Pokroić paprykę, cebulę i czosnek w kostkę.
Usmażyć mięso, a następnie dorzucić warzywa.
Chwilę dusić.
Dodać czerwoną fasolę i przecier pomidorowy.
Przyprawić papryką, pieprzem i solą oraz pietruszką.
Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu około 10 minut.
W tym czasie na drugiej patelni bez dodatku tłuszczu podgrzać placek (około 2 minuty).
Gorący farsz zawinąć w tortillę i ponownie położyć na suchą patelnię (około 3 minuty)
Podawać z kwaśną śmietaną bądź jogurtem greckim.
Smacznego!
Podawać z kwaśną śmietaną bądź jogurtem greckim.
Smacznego!
ps fotograf choruje, ale zbiera siły na zamiary ;)))
Oja jakie apetyczne zdjęcie super :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie...