Kruche ciasto z zielonymi szparagami
Składniki:
1/2 porcji kruchego ciasta z tego przepisu (polecam użycie słodkiego ciasta)
1 kulka mozzarelli
1 ząbek czosnku (drobno posiekany)
1 papryczka chili (drobno posiekana)
2 pory (pokrojone w plasterki)
pęczek ugotowanych zielonych szparagów
garść obranego bobu
Przygotowanie:
Kruche ciasto rozwałkowujemy, a następnie kroimy w niewielkie kwadraty. Przykrywamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12 minut. Ściągamy papier i dopiekamy przez kolejne 10 minut. Na patelni podsmażamy czosnek, chili oraz pokrojonego pora. Zielone szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Mozzarellę kroimy w plasterki. Na każdym kawałku upieczonego ciasta kładziemy kolejno ser, pory, bób oraz szparagi. Wkładam na 5 minut do piekarnika.
Smacznego!
Składniki:
1/2 porcji kruchego ciasta z tego przepisu (polecam użycie słodkiego ciasta)
1 kulka mozzarelli
1 ząbek czosnku (drobno posiekany)
1 papryczka chili (drobno posiekana)
2 pory (pokrojone w plasterki)
pęczek ugotowanych zielonych szparagów
garść obranego bobu
Przygotowanie:
Kruche ciasto rozwałkowujemy, a następnie kroimy w niewielkie kwadraty. Przykrywamy papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12 minut. Ściągamy papier i dopiekamy przez kolejne 10 minut. Na patelni podsmażamy czosnek, chili oraz pokrojonego pora. Zielone szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Mozzarellę kroimy w plasterki. Na każdym kawałku upieczonego ciasta kładziemy kolejno ser, pory, bób oraz szparagi. Wkładam na 5 minut do piekarnika.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz