wtorek, 25 czerwca 2013

Piadina z musztardowym kurczakiem i zielonymi szparagami


 Piadina z musztardowym kurczakiem i zielonymi szparagami
Porcja dla 2 osób
Składniki:
pieczona pierś kurczaka (z tego przepisu)
2 tortille
1 czerwona papryka (pokrojona w paseczki)
połowa zielona ogórka (pokrojona w paseczki)
10 ugotowanych zielonych szparagów
posiekany pęczek szczypiorku
kilka igiełek posiekanego rozmarynu
garść świeżo posiekanego koperku
100g gętego jogurtu naturalnego
łyżka musztardy ziarnistej
8 plastrów sera gruyer
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz

Przygotowanie:
Upieczonego kurczaka (z tego przepisu) kroimy w plasterki. W miseczce mieszamy jogurt, rozmaryn, koperek łyżkę musztardy, sól i pieprz oraz szczyptę ostrej papryki. Ugotowane szparagi kroimy w na pół. Na suchej patelni przez około 1 minutę rozgrzewamy placki tortilli. Ściągamy. Dół smarujemy sosem jogurtowym, a następnie kolejno wykładamy wszystkie składniki. Placek składamy na pół. Kładziemy ponownie na patelni i przypiekamy z obu stron przez około 3 minuty. Przekrawamy na pół.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz