wtorek, 6 sierpnia 2013

Cytrynowe lody jogurtowe z migdałowo-pistacjowymi ciasteczkami




Cytrynowe lody jogurtowe z migdałowo-pistacjowymi ciasteczkami
Składniki:
świeżo wyciśnięty sok z 3 cytryn
600ml gęstego jogurtu naturalnego
100ml śmietany kremówki
100g cukru pudru
20 ciasteczek biscotti z dodatkiem pistacji (możemy zastąpić dowolnymi ciasteczkami migdałowymi oraz garścią posiekanych pistacji)

Przygotowanie:
Za pomocą miksera łączymy wszystkie składniki lodów (oprócz ciasteczek). Przekładamy do specjalnego pojemnika i chłodzimy przez 6 godzin. Następnie dodajemy posiekane ciasteczka. Przekładamy do maszyny i postępujemy według zaleceń producenta. Jeżeli nie posiadamy takiego urządzenia schłodzoną masę przekładamy bezpośrednio do zamrażarki (musimy pamiętać o częstym mieszaniu w celu uniknięcia powstania cząstek lodu).
Smacznego!

1 komentarz: