sobota, 22 grudnia 2012
Blok czekoladowy z bakaliami
Składniki:
200g białej czekolady
50g mieszanki bakaliowej
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Na patelnię (bez dodatku tłuszczu) wsypać płatki migdałowe i prażyć przez około 5 minut.
Posiekać drobno bakalie.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Po uzyskaniu kremowej konsystencji dodać migdały, wiórki kokosowe i bakalie.
Dokładnie wymieszać.
Następnie przełożyć czekoladową masę do wyłożonej folią aluminiową bądź papierem do pieczenia formy (keksówki).
Pozostawić do ostygnięcia.
Następnego dnia pokroić ostrym nożem (najlepiej tasakiem) w trójkąty.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajny pomysł prezentowy :)
OdpowiedzUsuńmaja
Wygląda super. :)
OdpowiedzUsuń