czwartek, 13 grudnia 2012

Makaron z koprem włoskim

Makaron z koprem włoskim
4 porcje

Składniki:
2 ząbki czosnku
2 pory
1 duża, czerwona papryka
1 bulwa kopru włoskiego
300g makaronu penne
2 duże pomidory
oliwa
pieprz i sól
garść świeżej bazylii
szczypta osterj papryki

Przygotowanie:
Ugotować koper włoski, a następnie posiekać.
Pokroić por (w plasterki), paprykę (w cienkie paseczki) oraz pomidory
(najlepiej wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę).
Na patelni rozgrzać oliwę, a następnie wrzucić czosnek i koper.
Smażyć około 5 minut. Dodać pomidory i por. Dalej smażyć.
Przyprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i bazylią.
Na koniec dodać ugotowany makaron i dobrze wymieszać.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz