Temperatury na szczęście są coraz wyższe tak więc pora zacząć sezon grillowy! Dzisiaj pomysł na letnią przekąskę, której przygotowanie wymaga dosłownie kilku minut. Są to greckie tzatziki w lekko odmienionej formie bo z dodatkiem mięty i bazylii.
Tzatziki
2 ogórki zielone (w miarę możliwości długie i dość grube)
300g serka wiejskiego
świeża mięta
świeża bazylia
koperek
ząbek czosnku (drobno posiekany)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ogórki przekrajamy wzdłuż. Łyżeczką wyjmujemy miąższ i przekładamy do miseczki. Siekamy drobno zioła i łączymy z miąższem, czosnkiem oraz serkiem wiejskim. Doprawiamy. Faszerujemy ogórki, a następnie kroimy w mniejsze części.
Smacznego!
Tzatziki
2 ogórki zielone (w miarę możliwości długie i dość grube)
300g serka wiejskiego
świeża mięta
świeża bazylia
koperek
ząbek czosnku (drobno posiekany)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ogórki przekrajamy wzdłuż. Łyżeczką wyjmujemy miąższ i przekładamy do miseczki. Siekamy drobno zioła i łączymy z miąższem, czosnkiem oraz serkiem wiejskim. Doprawiamy. Faszerujemy ogórki, a następnie kroimy w mniejsze części.
Smacznego!

Pysznie podane :)
OdpowiedzUsuń