poniedziałek, 29 kwietnia 2013
Tropikalne lody jogurtowe
Tropikalne lody jogurtowe
Składniki:
2 owoce mango (obrane i pokrojone w kostkę)
8 truskawek
2 owoce passion fruit
2 marakuje
250g gęstego jogurtu naturalnego
cukier brązowy (ilość w zależności od słodyczy owoców, ja dałam około 30g)
pół szklanki posiekanych pistacji
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera. Przekładamy do opakowania, dodajemy posiekane pistacje i chodzimy w lodówce przez 3 godziny. Przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z instrukcją. Jeżeli nie posiadamy takiego urządzenia powstałą masę wkładamy do zamrażarki i mieszamy co kilka godzin, aby nie powstały kryształki lodu.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lodowy deser to moja słabość ;)
OdpowiedzUsuń