poniedziałek, 17 grudnia 2012

Burrito


Burrito
porcja dla 4 osób

Składniki:
4 tortille
1 duża, czerwona papryka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
pół zmielonej piersi kurczaka lub indyka
puszka czerwonej fasoli (odsączonej z zalewy)
5 łyżek przecieru pomidorowego
szczypta ostrej papryki
szyczpta pieprzu cayenne
szczypta soli
garść posiekanej pietruszki

Przygotowanie:
Pokroić paprykę, cebulę i czosnek w kostkę. 
Usmażyć mięso, a następnie dorzucić warzywa. 
Chwilę dusić. 
Dodać czerwoną fasolę i przecier pomidorowy. 
Przyprawić papryką, pieprzem i solą oraz pietruszką. 
Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu około 10 minut. 
W tym czasie na drugiej patelni bez dodatku tłuszczu podgrzać placek (około 2 minuty).
 Gorący farsz zawinąć w tortillę i ponownie położyć na suchą patelnię (około 3 minuty)
Podawać z kwaśną śmietaną bądź jogurtem greckim.
Smacznego!

ps fotograf choruje, ale zbiera siły na zamiary ;)))

1 komentarz: