Składniki:
3 pełnoziarniste tortille
opakowanie rucoli
8 fig
200g kremowego serka koziego
gęsty ocet balsamiczny
rozmaryn
sól i pieprz
Przygotowanie:
W miseczce łączymy serek z rozmarynem, pieprzem oraz solą. Figi przekrajamy na ćwiartki. Podgrzewamy tortille na suchej patelni przez około 3 minuty. Każdą z nich najpierw smarujemy obficie serkiem, posypujemy rucolą, a na koniec układamy figi. Polewamy delikatnie octem balsamicznym, a następnie zawijamy. Kroimy ostrym nożem.
Smacznego!
3 pełnoziarniste tortille
opakowanie rucoli
8 fig
200g kremowego serka koziego
gęsty ocet balsamiczny
rozmaryn
sól i pieprz
Przygotowanie:
W miseczce łączymy serek z rozmarynem, pieprzem oraz solą. Figi przekrajamy na ćwiartki. Podgrzewamy tortille na suchej patelni przez około 3 minuty. Każdą z nich najpierw smarujemy obficie serkiem, posypujemy rucolą, a na koniec układamy figi. Polewamy delikatnie octem balsamicznym, a następnie zawijamy. Kroimy ostrym nożem.
Smacznego!
I takie sushi to nawet ja chętnie zjem! :-)
OdpowiedzUsuńWow, jak pomysłowo! Nie spodziewałabym się sushi w takim wydaniu ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za zgłoszenie przepisu do akcji Fast Good - niestety, wpis nie spełnia warunków akcji (do tematyki jeszcze na upartego dałoby się podciągnąć, ale nie został dodany bannerek akcji). Co oczywiście nie znaczy, że przepis sam w sobie mi się nie podoba :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń