(4 porcje)
Składniki:
250g czarnego makaronu (barwionego sepią)
15 krewetek
15 ośmiorniczek
1 cebula
3 pomidory
2 ząbki czosnku
1 cukinia
1 puszka pomidorów
garść świeżej bazylii i oregano
oliwa
sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozmrozić krewetki i ośmiorniczki (jeżeli używamy mrożonych).
Składniki:
250g czarnego makaronu (barwionego sepią)
15 krewetek
15 ośmiorniczek
1 cebula
3 pomidory
2 ząbki czosnku
1 cukinia
1 puszka pomidorów
garść świeżej bazylii i oregano
oliwa
sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozmrozić krewetki i ośmiorniczki (jeżeli używamy mrożonych).
Ugotować makaron (zahartować zimną wodą aby nie był zbyt miękki).
Obrać krewetki, a ośmiorniczki przeciąć na mniejsze kawałki.
Pokroić pomidory oraz cukinie w kosteczkę.
Posiekać drobno czosnek i cebulę.
Rozgrzać oliwę na patelni.
Najpierw dodać czosnek, cebulę, cukinię i owoce morza.
Smażyć około 5 minut.
Następnie dorzucić pomidory, bazylię i oregano oraz pół puszki przecieru.
Doprawić papryką, solą i pieprzem.
Dusić 15 minut (pod przykrywką).
Ściągnąć patelnię z palnika i dodać ugotowany makaron. Dokładnie zamieszać.
Smacznego!
Smacznego!
karas jestes juz z radkiem?
OdpowiedzUsuńszczescia dziubaski
Smakowicie wygląda i bardzo egzotycznie, musiało smakować wyśmienicie;)
OdpowiedzUsuń