Pizza z zielonymi szparagami
Składniki:
porcja ciasta drożdżowego z tego przepisu:ciasto drożdżowe
pęczek zielonych szparagów
2 pory
1 duży ząbek czosnku
świeżo posiekany rozmaryn
świeżo posiekana bazylia
szczypiorek
100g sera gruyer
100g sera białego w kostce
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Siekamy drobno por, czosnek oraz dymkę. Kruszymy ser. Z ciasta formujemy podłużny placek. Skrapiamy oliwą, a następnie kolejno wykładamy wszystkie składniki. Na koniec posypujemy ostrą papryką. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika na około 20 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. ;)
Składniki:
porcja ciasta drożdżowego z tego przepisu:ciasto drożdżowe
pęczek zielonych szparagów
2 pory
1 duży ząbek czosnku
świeżo posiekany rozmaryn
świeżo posiekana bazylia
szczypiorek
100g sera gruyer
100g sera białego w kostce
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Siekamy drobno por, czosnek oraz dymkę. Kruszymy ser. Z ciasta formujemy podłużny placek. Skrapiamy oliwą, a następnie kolejno wykładamy wszystkie składniki. Na koniec posypujemy ostrą papryką. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika na około 20 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. ;)
świetne i zdaje się dobre na jedną porcję :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :))
OdpowiedzUsuńProszę wkleić banerek akcji
OdpowiedzUsuń