czwartek, 23 maja 2013

Pizza z zielonymi szparagami


Pizza z zielonymi szparagami
Składniki:

porcja ciasta drożdżowego z tego przepisu:ciasto drożdżowe
pęczek zielonych szparagów
2 pory
1 duży ząbek czosnku
świeżo posiekany rozmaryn
świeżo posiekana bazylia
szczypiorek
100g sera gruyer
100g sera białego w kostce
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz
oliwa

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Siekamy drobno por, czosnek oraz dymkę. Kruszymy ser. Z ciasta formujemy podłużny placek. Skrapiamy oliwą, a następnie kolejno wykładamy wszystkie składniki. Na koniec posypujemy ostrą papryką. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika na około 20 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. ;)


3 komentarze: