środa, 2 stycznia 2013

Marcepanowe cake popsy!


Marcepanowe cake popsyyyyyy

Składniki:
masa marcepanowa*
100g czekolady deserowej
patyczki
ozdobniki

*składniki:
250g sparzonych migdałów
300g cukru pudru
1 białko jaja
Przygotowanie masy:
Wsadzić migdały do miksera i mielić przez około 2 minuty. Następnie dodać cukier puder i miksować aż masa będzie ziarnista i ciepła. Dodać białko i zmiksować na delikatny, jednolity marcepan.
Wsadzić na noc do plastikowej torebki.

Przygotowanie cake pops:
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Z masy marcepanowej uformować małe kulki, a nstępnie nabić na patyczki. Dokładnie obtoczyć w gorącej czekoladzie i odrazu dekorować. Położyć na papierze do pieczenia i wsadzić na kilka minut do zamrażarki.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz