wtorek, 8 stycznia 2013

Chrupiąca bagietka z serkiem i pesto morelowo-musztardowym


Nadszedł karnawał, a więc czas imprez i małych przekąsek. Oto pomysł na jedną z nich:

Chrupiąca bagietka z serkiem i pesto morelowo-musztardowym

Składniki:
jedna świeża bagietka
10 suszonych moreli
1 duża łyżka musztardy Dijon
2 łyżki oliwy
garść orzechów laskowych (łuskanych)
kremowy serek
sól i pieprz
szczypta ostrej papryki
kilka listków świeżego rozmarynu

Przygotowanie:
Kroimy bagietkę w ukośne plastry i opiekamy w tosterze. Wrzucamy do blendera suszone morele, musztardę, orzechy i oliwę. Miksujemy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Wyjmujemy do miseczki, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Smarujemy kromki serkiem. Następnie na każdą z nich nakładamy pesto morelowo-musztardowe. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i solą. Dekorujemy listkami świeżego rozmarynu
Smacznego!

1 komentarz:

  1. proste rozwiązania są najlepsze! pesto na bank wypróbuję!
    pozdrawiam ciepło,
    szana!

    OdpowiedzUsuń